onsdag 1 februari 2012

Dagens middagstips. En recension #2.

Så är vi här igen. Dagens middagstips i sydsvenskan. I lördags.

Den här gången är det inte egentligen receptet jag har så mycket att invända mot. Det är ett ganska ordinärt recept på moules marinères. Det är svårt att misslyckas med det. Tänk efter själv; grädde, vin, smör, olivolja, vitlök, musslor. Kan det bli äckligt? Nästan inte.


Kanske att man skulle velat mjukfräsa grönsakerna lite innan man slängde i musslorna. Kanske att man undrar vad mjölken har där att göra.
Kanske att 10 minuter är lite lång tid.
Kanske att jag hade hoppat över timjanskvisten.

Det är petitesser. Det är inte det det handlar om idag. Det handlar om att man inte har en härlig bild på de färdiga musslorna.

Men framför allt handlar det om att man 3 sidor innan ovanstående recept har en helsida med rubirken "Vinkokta musslor är en snabb och oslagbar vardagsrätt". Man ser kockar från Johan P, stadens främsta fisk- och skaldjursrestaurang tillreda en hummer. Man ser musslorna. Jag anar och hoppas att receptet är en hemlighet direkt från dessa kockar till mig som läsare.
Hur tänkte dom?


Vilket recept hade du använt?
Kom igen middagsfrid. Kom igen sydsvenskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar