tisdag 1 oktober 2013

Den allra finaste.

När man har ett sånt här veritabelt praktexemplar av en Karl Johan så känns det inte rätt att bara hugga ner den i småbitar och blanda den med resten av svampen i en svampstuvning. Då måste man ta till lite finare metoder. 
 
Kung.
Så då tar du och skär den i fina tunna skivor.

Vackert!
Hettar upp en rejäl skvätt av din finaste olivolja, och en stor smörklick. Sen steker du skivorna på relativt hög värme, tillsammans med en hel vitlöksklyfta, i stekpannan tills dom fått vacker färg och blir nästan krispiga på ytan.

Den finaste olivoljan. En bröllopspresent!
Bred ut en sparsam bädd av ruccola på en rejäl träskärbräda (det blir så snyggt rustikt då), sprid ut dina stekta svampskivor där ovanpå, peppra från kvarnen och salta lite lätt, strö över rejäla flagor parmesan. Ringla lite till av den där goda olivoljan över det hela och sen är det bara att hugga in. Jag tycker man sätter den där skärbrädan mitt på bordet och låter folk hugga in med en gaffel från varsitt håll. Självklart dricker du ett gott rött vin till. Jag säger bara umami!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar