lördag 28 december 2013

Än är det jul.

Hösten och inledningen på vintern har varit tung, ovanligt tung. Inte bara för oss utan för dom flesta runt oss också verkar det som. Av denna anledning fanns det noll (0!) hemgjorda julgodisar att knapra på på julafton, och vi som brukar ha otaliga sorter att välja på, många fler än vad vi kan äta upp. Inte så att det saknades sötsaker alltså, det fanns skumtomtar, Alladinaskar, fikon, Noblesse  och så vidare. Men allt detta var köpe. Dessutom var vi så mätta och dästa efter julbord, julklappar och skumtomtar att vi beslöt oss för att skippa ris a la Maltan. I efterhand kände jag att det lite väl snöpligt. 

Så igår när vi hade samma gäng på middag hos oss tog jag mig samman och presterade ett dugligt gottebord. De juliga brysselkexen jag visat er tidigare, mandelmusslor med krusbärssylt (favorit i repris), saffransinkokta päron med grädde, pepparkakor och saffransskorpor, fruktfat med ananas, apelsin, kiwi och jordgubbar, knäck (japp, ingen jul utan knäck faktiskt), mandelmassastjärnor med choklad och nötter. Och så ett gäng avecer och likörer att välja på. 

Nå då blev vi rejält mätta och dästa igen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar