måndag 3 februari 2014

Fisk med korv.

Serverade häromdagen en mycket god torsk. Smöj en form rikligt med smör, lägg i torsk (eller annan fisk) salta och peppra och pressa över en halv citron. Blanda smör med riven ost, rivet citronskal, finhackad persilja och skorpmjöl och bred ut det på fisken. Kör i 225 grder ugn tills det är färdigt. I mitt fall knappt 20 minuter.
Serverade världens enklaste -men godaste, fisksås till. Koka upp grädde med buljongtärning och lite pressad citron, och lite vitpeppar och låt det puttra en stund. Strax innan servering vispar du ner rivet citronskal och en klick smör. Självklart kan du ösa i kryddgrönt efter smak och tillgång, men det är inte nödvändigt.
Till detta åt vi kokt potatis.
 
Fisk.
 
Eftersom vissa i familjen var mycket besvikna över att det inte serverades korv till middag (nej, det var inte jag eller barnen), gjorde jag ett härligt tillbehör till fisken. Stek halverade champinjoner med lök och korvslantar, strö över lite paprikapulver mot slutet.

Med korv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar